Beskæring

Beskæring

Ribs Solbær Stikkelsbær

​Bør starte efter 3-4 års vækst, så tager man den tykkeste 1/3 af grenene og klipper væk hvert år herefter for at holde busken ung og i god vækst det giver flest bær. Beskæring kan foretages fra høst til April. Plantes i alm. Havejord, solrigt, gødes om foråret.

Hindbær

Sommerhindbær bærer kun frugt på 2 års skud så man skal kun klippe de grene væk der har båret frugt. Efterårshindbær kan klippes helt ned om vinteren da de bærer frugt på første års skud, der kommer mange rodskud hvert år og nogle skal graves op. Autumn Bliss er mest populær har lang høst periode fra August. Plantes i alm. Havejord i rækker og gerne solrigt, gødes om foråret.

Blåbær

I modsætning til alle andre frugtbuske er Blåbær en surbundsplante og vil gerne sidde i Rhododendronjord og have surbundsgødning. Fås i flere sorter tidlige og sene højde 1,5 — 2 meter høj og kræver ikke meget beskæring men gerne fuld sol for søde bær.

Vindruer

Sommer
Vin gror kraftigt og man skal klippe jævnligt sommeren igennem. Man finder en eller flere hovedgrene som man vil bygge videre på og hovedgrenen må ikke gro mere end 80 cm pr år og klippes af, sidegrenene på hovedgrenen klippes efter en eller to klaser frugt og lad to blade sidde efter frugt, og der gøres hele vejen løbende sommeren igennem henad efterår kan man også godt klippe blade af for at få sol til druerne.

Vinter

Omkring juletid skal vindruen skæres tilbage alle sidegrene klippes så der er 1 eller 2 knopper tilbage til at sætte frugt næste år.

Frugttræer

Æble og Pæretræer beskæres om vinteren hvor de ikke er i vækst, beskær de grene der vender ind mod midten af træet og sørg for at der er godt men luft omkring grene også når der kommer blade på da der ellers kan komme svampeangreb, beskær evt. af hensyn til plukning af frugt. Klip alle døde og svage grene væk.

Blommer og kirsebær kræver kun minimal beskæring og bedst hen på efterår mens der er blade på. Ønsker du yderligere vejledning i beskæring, kan du altid forhøre dig på vores planteskole.

Få et uforpligtende tilbud


- Vadum Havecenter - baegerranke 134 - Beskæring